Random header banner 1 Random header banner 2 Random header banner 3 Random header banner 4 Random header banner 5

Børstning af Ragdoll katten 

Ragdoll katten hører til de semi-langhårede katte. Ragdolls har kaninlignende blød pels. Den er medium til meget lang, silkeagtig, og sjældent sammenfiltret, da den ingen eller kun lidt underpels har.  Pelsplejen er ikke særligt krævende. Vi reder typisk vores ragdolls 1 gang om ugen med en stor metalkam - en såkaldt smørkam. I overgangen mellem sommer og vinter er det vigtigt at holde øje med, at der ikke opstår knuder f.eks. i armhulerne ved forbenene. Hvis du vænner din kat til at blive friseret fra den er lille, vil den i de fleste tilfælde opfatte det som en en hyggestund, som de kan lide - det kan tage lidt tid, for der skal jo også være tid til at lege med kammen!

Her kan du se nogle af de børste og kamme, som vi foretrækker at bruge til vores ragdolls. Hvis du skal vælge at investere i én god ting, så vælg en stor "smørkam" af metal, som den øverste på billedet. De fås i mange prisklasser, men der er også stor forskel på kvaliteten. Du finder et stort udvalg af gode kamme hos Pitstop for Pets .

 

 

Vask af Ragdoll katten 

Vi vasker vores ragdolls ca. en gang hver tredje måned med en kvalitetsshampoo som en del af den almindelige pelspleje. Hvis du synes, at katten fælder meget, kan en vask hjælpe til at få mange af de løse hår væk. Gennemred katten og fjern de løse hår, før du vasker. Vasken efterfølges af tørring og grundig gennemredning og børstning. Nogle katte accepterer at blive føntørret, andre er meget bange for det. Her må du vurdere, hvordan din kat reagerer og vælge den bedste løsning. Hvis du ikke kan føntørre din kat, skal du tørre den grundigt f.eks. med microfiberhåndklæder, som er meget sugende og lade den tørre i et varmt rum. Vi bruger shampoo fra Anju Beauté og kan anbefale dig shampoo'en Douceur Extreme til din killing eller Degrease efterfulgt af Cachemire  eller Blancheur til din voksne ragdoll til den almindelige pelspleje. Produkterne fortyndes med vand inden brug, så de er ekstremt drøje i brug. 

Vil du udstille din kat kræver det ekstra pelspleje. Vi vasker typisk et par dage inden udstillingen. En showvask er en større omgang. Vi vasker typisk med 3-4 forskellige produkter, så det kræver tålmodighed hos katten, og at den er vænnet til vask fra killing. De forskellige pelstyper kræver forskellige produkter, så søg råd hos de erfarne udstillere, inden du køber, eller spørg hos sælgerne af produkterne, som har lang erfaring med, hvad der passer til de enkelte pelstyper. Vi hjælper gerne med råd og vejlednng til, hvordan du bedst vedligeholder din ragdoll kats pels, så kontakt os, hvis du har spørgsmål.